ברוכים הבאים התחילו מכאן! דגשים חשובים, רשימת קניות ומיד מתחילים

ברוכים הבאים לקורס! כיף שהצטרפת 🙂

1) היכן להשיג חומרי גלם תאילנדים?
תוכלו למצוא רבים מחומרי הגלם בחנויות כמו שופר סל ורמי לוי, מזרח ומערב, דרגון, תאי סטור ועוד מגוון חנויות טבע וחנויות אורגניות עם מחלקה של מוצרים מאסיה, בשווקים, בחנויות תבלינים, בחנויות טיב טעם וקשת טעמים יש גם כן רבים מהרטבים,
ואם אתם גרים בקרבת מושב שבו יש עובדים תאילנדים, תוכלו למצוא במכולת המושב מצרכים רבים.
במידה ותירצו לרכוש אונליין:
תוכלו לרכוש בחנויות אינטרנטיות כמו מזרח ומערב, דרגון, תאי סטור ועוד חנויות שקיימות בשוק.
2) שמן בישול שמתאים לבישול תאילנדי הוא שמן עם ריח וטעם נייטרלי כמו למשל שמן קנולה, שמן סויה, שמן חמניות וכדומה.
שמן זית לא מתאים כיוון שהריח והטעם שלו חזק ומשתלט..

3) חומרי גלם תאילנדים שנשתמש בהם כאן:
*רוטב דגים (טיפארוס מומלץ)
*רוטב סויה (מומלץ מותג מתוצרת תאילנד )
*רוטב צדפות (ניתן להחליף ברוטב פטריות צמחוני וכשר – מותג אסיה מומלץ)
*ליים
*גבעולי למון גראס טריים – ניתן לקטוף מהשורש משיח טרי (צריך את הגבעול הקשה בחלק שקרוב לשורש)
או שניתן להשיג במקררים בסופרמרקט תוצרת חוות תקוע ובעוד חנויות שמוכרות עשבי תבלין תאילנדים כמו “עלה הביתה” ו”החקלאי והשף” וכו

4) רשימת קניות לפי המנות:
להדפסת רשימת הקניות לחצו כאן >> רשימת קניות – סודות מהמטבח התאילנדי

אורז מוקפץ עם עוף וכרוב
150-200 גרם חזה עוף
1 כוס אורז מבושל ו”ישן” (אורז שבושל אתמול והיה במקרר)
ביצה
שום
חצי כרוב
שמן לבישול
רוטב סויה
רוטב צדפות או רוטב פטריות
מלפפון (להגשה)

עוף מוקפץ עם פאק צ’וי
200-300 גרם בשר עוף קצוץ/טחון
שום
חבילת פאק צ’וי
צ’ילי חריף (לבחירתכם)
רוטב סויה
רוטב צדפות או רוטב פטריות
שמן לבישול

יאם דג עם למון גראס ועשבי תבלין
300 גרם דג מכל סוג מפולט וחתוך שמתאים לטיגון עמוק
צ’ילי טרי – לבחירתכם
ג’ינג’ר טרי
בצלצלי שאלוט אדומים קטנים
ליים
בזיליקום (רגיל או תאילנדי – מה שתמצאו זה טוב!)
2-3 גבעולי למון גראס טריים (רק החלק הקשה והלבן-סגול שקרוב לשורש)
בוטנים קלויים לא ממולחים (אפשר לקנות בוטנים טריים ולקלות על המחבת ללא תוספות)
סוכר
מלח
רוטב דגים
שמן שמתאים לטיגון עמוק (אנחנו משתמשים בשמן אורז)

* ניתן להחליף בוטנים בקשיו, או להשמיט אם יש רגישות לאגוזים
* ניתן להוסיף עלי נענע טריים


לכל שאלה לגבי המנות בקורס, השגת חומרי הגלם, תחליפים וכו’ ניתן לשאול אותנו בקהילת הפייסבוק:  משוגעים על אוכל תאילנדי
נשמח לענות ולעזור 🙂

מאחלים לכם הנאה מהקורס ומהידע שאנחנו חולקים כאן איתכם,

בישול שמח 🌸
פו ושירן סינגהנארט