יאם פלא טהוט טאקראי – דג מטוגן מוגש עם למון גראס ועשבי תבלין טריים ברוטב יאם

שיעור
מתכון להדפסה

 

יאם דג מטוגן למון גראס ועשבי תבלין טריים

להדפסת המתכון לוחצים כאן >>  מתכון ליאם דג מטוגן עם למון גראס

רכיבים:
300 גרם דג מכל סוג שמתאים לטיגון עמוק, מפולט וחתוך
צ'ילי טרי - לבחירתכם
1 כף ג'ינג'ר טרי חתוך לקוביות קטנות
3-4 בצלצלי שאלוט אדומים קטנים או בצל סגול קטן
2 כפות מיץ ליים טרי
2-3 ענפים של בזיליקום (רגיל או תאילנדי – מה שתמצאו זה טוב!)
2-3 גבעולי למון גראס טריים (רק החלק הקשה והלבן-סגול שקרוב לשורש) פרוס דק
3-4 כפות בוטנים קלויים לא ממולחים (אפשר לקנות בוטנים טריים ולקלות על המחבת ללא תוספות)
1 כף סוכר
מלח
1 כף רוטב דגים
שמן שמתאים לטיגון עמוק (אנחנו משתמשים בשמן אורז)

* ניתן להחליף בוטנים בקשיו, או להשמיט אם יש רגישות לאגוזים
* ניתן להוסיף עלי נענע טריים


הוראות הכנה:
1) מחממים סיר על אש חזקה.
2) שמים בפנים שמן בכמות שתכסה את הדג שאתם מתכוונים לטגן (טיגון עמוק)
3)  ממתינים שהשמן יתחמם ומוסיפים מעט מלח.
4) מוסיפים את הדג לשמן ומנמיכים לאש בינונית.
5) ממתינים כמה דקות שהדג מעט יתבשל ואז מפרידים והופכים לצד שני וממשיכים לטגן עד שהדג מבושל.
6) מוציאים את הדג מהשמן אל רשת או נייר סופג כדי להוציא את שאריות השמן.
7) מכינים את הרוטב: בקערה מערבבים רוטב דגים, מיץ ליים וסוכר עד להמסת הסוכר.
8) מוסיפים את הצ'ילי, הג'ינג'ר, הבצל והלמון גראס לתןך הרוטב ומערבבים היטב.
9) מחברים: על צלחת הגשה מניחים את הדג, מפרידים את עלי הבזיליקום ושמים מעל הדג, מוסיפים את הבוטנים אל הרוטב עם עשבי התבלין ומערבבים היטב יחד, ושופכים הכל מעל הדג ומערבבים.
10) מגישים כמנת צד, כארוחה או עם בירה קרה.