קהאו פאד גאי – אורז מוקפץ עם עוף וכרוב

שיעור
מתכון להדפסה

קהאו פאד גאי - אורז מוקפץ עם עוף וכרוב

להדפסת המתכון ליחצו כאן >>  מתכון לאורז מוקפץ

רכיבים:
150-200 גרם חזה עוף (חתוך לקוביות קטנות)
ביצה
2-3 שיני שום
חצי כרוב
3-4 כפות שמן לבישול
1 כוס אורז מבושל ו"ישן" (אורז שבושל אתמול והיה במקרר)
1-2 כפות רוטב סויה
1 כף רוטב צדפות או רוטב פטריות
מלפפון (להגשה)


הוראות הכנה:
1) מכינים את כל הרכיבים מראש: חותכים את העוף לקוביות קטנות, חותכים את הכרוב לרצועות דקות וקוצצים את השום.
2) מדליקים על אש בינונית ונותנים למחבת להתחמם.
3) מוסיפים את השמן ונותנים לו להתחמם.
4) מוסיפים פנימה את השום ומקפיצים עד שיוצא הריח מהשום.
5) מוסיפים את העוף ומקפיצים יחד.
6) מוסיפים את הרוטב צדפות או רוטב פטריות ומקפיצים הכל יחד עד שהעוף מבושל.
7) מוסיפים את הביצה, מקשקשים אותה על המחבת ומניחים מעליה את העוף.
8) מוסיפים מלמעלה את הכרוב ומפזרים אותו מעל הכל.
9) מעל הכל שמים את האורז ומפזרים אותו.
10) מוסיפים מעל הכל את הרוטב סויה.
11) שמים על אש גבוהה, מקפיצים ומערבבים הכל יחד עד שמעורבב היטב.
12) מגישים עם מלפפון חתוך, ואפשר לפני האכילה להשפריץ קצת מיץ מליים טרי (או לימון)